dimarts, 25 de febrer del 2014

Spanakopita (empanada grega d'espinacs i feta)

Ingredients

800 gr. d'espinacs
1 ceba
anet
coriandre
200 gr. de formatge feta
2 ous 
8 fulls de pasta brik o filo
100 gr. de mantega
sal oli

Preparació

Bullim els espinacs amb aigua i sal. Els hem de bullir amb molt poqueta aigua, amb dos dits n'hi ha prou perquè els espinacs ja en treuen molta. N'hi ha prou si els bullim un parell de minuts. Els escorrem molt bé, en una escorredora i prement amb una forquilla per treure'n tota l'aigua.

En una paella prou fonda, amb una mica d'oli, fregim la ceba tallada petita, amb una mica de sal. Quan la ceba estigui feta afegim els espinacs, barregem i deixem fregir uns minuts.


Piquem ben menuts l'anet i el coriandre i els afegim a la paella. Convé que hi posem força quantitat d'aquestes dues herbes, que li aporten a l'empanada un gust molt característic.


Esmicolem el formatge feta i l'afegim als espinacs. Barregem per integrar tots els ingredients. Reservem i deixem que es refredi una mica.


Pintem amb mantega una plata fonda que pugui anar al forn i posem a sobre una de les fulles de pasta brik o pasta filo. La pintem amb mantega que haurem fos al microones. Si la plata és més petita que la fulla de pasta, la dobleguerem. Anem posant fulls de pasta pintats amb la mantega fins a tenir-ne quatre superposats.


Afegim els 2 ous als espinacs amb formatge feta i barregem. A l'hora d'afegir els ous hem d'assegurar que els espinacs no estiguin gaire calents per evitar que els ous quallin.


Posem el farcit d'espinacs formatge i ous a sobre dels fulls de pasta brik.

Cobrim l'empanada amb amb quatre fulls més de pasta brik, pintats cadascun d'ells amb mantega fosa. 


Tallem l'spanakopita en quadrats abans d'introduir-la en el forn.


Introduim l'spanakpita en el forn, a 180º fins que estigui daurada.

Està igualment bona acabada de fer com freda.




Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada