dijous, 27 de febrer del 2014

Panets farcits



Ingredients

per a la masa:
250 gr. de llet
50 gr. de mantega
50 gr. de sucre
12 gr. de llevat fresc
500 gr. de farina de força
1 culleradeta de sal
1 ou
llavors de sèsam i de rosella

per als farcits
150 gr. de carn picada (meitat de vedella i meitat de porc)
1/2 ceba
3 tomàquets ratllats
sal
oli
comí en pols

100 gr. de sobrassada
50 gr. de formatge
una mica de mel

Preparació

Posem en el got de la Thermomix la llet, la mantega  i el sucre i programem 1 minut temperatura 37º velocitat 2. Afegim el llevat i barregem 10 segons. Incorporem la farina i la sal, barregem 10 segons a velocitat 3 i amassem 3 minuts a velocitat espiga.


Dividim la massa en 20 porcions iguals i els donem forma de bola que anirem colocant en una plata. Les tapem amb un drap net i les deixem reposar una hora fins que creixin de volum.

Mentrestant prepararem el farcit de carn picada.

En una paella fregim 1/2 ceba tallada petita. Quan estigui fregida afegim la carn picada i deixem que s'enrosseixi. Afegim el tomàquet ratllat, rectifiquem de sal i deixem que sofreigeixi tot junt. Afegim una mica de comí en pols (si ens agrada) i reservem.


Anem agafant cadascuna de les boles de massa i les aplanem amb l'ajuda d'un corró. Col·loquem al mig de cada disc una mica de farcit, uns de carn picada i altres de sobrassada, formatge i una mica de mel.


Tanquem cadascun dels discs.


Anem posant els panets, amb els plecs cara avall, en una safata que prèviament haurem pintat amb oli o amb mantega. Pintem els panets amb ou batut i els espolsem amb llavors de rosella i de sèsam alternativament. Deixem reposar els panets tapats amb un drap net, fins que aumentin de volum, aproximandament 30 minuts.


Els introduim en el forn a 180º durant uns 20 minuts, fins que estiguin daurats.





Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada