divendres, 31 de gener del 2014

Ous farcits de carn amb espinacs i beixamel



Ingredients

4 ous
1 ceba petita
100 gr. de carn de vedella (també podem posar salsitxa)
200 gr. d'espinacs
una mica de farina
250 ml. de llet
una mica de mantega
sal
oli
formatge ratllat (jo he utilittzat el "4 formatges")

Preparació

Bullim els ous posant-los en un pot amb aigua i deixant-los 10 minuts des de que l'aigua bull. Els refredem, pelem, tallem per la meitat i separem els rovells que reservarem a part.

Bullim els espinacs en una mica d'aigua amb sal. No cal que posem gaire aigua a l'olla, tot i que sembli en un primer moment que els espinacs no hi cabràn, ja que de seguida mimven molt de volum i a més ells mateixos fan molta aigua. N'hi haurà prou si els bullim 2 o 3 minuts. Els escorrem molt bé, apretant-los amb una cullera en una escorredora. Els reservem.

En una paella o cassola amb una mica d'oli, fregim la ceba tallada petita. Afegim la carn picada i una mica de sal i deixem que s'enrosseixi. Amb l'ajuda d'una forquilla anirem xafant la carn amb la ceba per tal que quedi ben esmicolada.

Quan la carn estigui feta hi tirarem mitja cullerada de farina i deixarem que es cogui una mica. Afegim una mica de llet per lligar-ho tot, els rovells que haviem reservat, i els espinacs. Ho barregem per tal que tots els ingredients quedin integrats, i ja tenim el farcit preparat.


Amb aquest farcit omplim els ous i els posem en una plata que pugui anar al forn.


Amb la mantega, una mica de farina i la resta de llet fem una beixamel, cobrim els ous i hi posem formatge ratllat per sobre.

Gratinem i servim.



Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada