dissabte, 18 de gener de 2014

Empanada de carn


Una empanada per aprofitar la carn rostida que havia sobrat d'un altre àpat. Amb un sofregit de pebrot i tomàquet i unes làmines de pasta de full ha quedat un sopar la mar de bo per menjar davant la tele veient el partit de dissabte.

Ingredients

2 làmines de pasta de full (jo compro la del Lidl, rectangular i per mi la més bona)
la carn que ens hagi quedat d'un rostit, porc, vedella o pollastre.
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
4 tomàquets ratllats (jo he posat un pot de tomàquet ratllat fresc del Mercadona)
1 porro (o 1 ceba)
1 ou
sal
oli

Preparació

Rentem i tallem les verdures ben petites, les salem i les posem a fregir en una paella amb oli fins que estiguin toves.
Afegim el tomàquet i una mica més de sal i deixem que continui fregint fins que veiem que pren la consistència que ens agrada.
Afegim la carn que haurem esmicolat, barregem i deixem que es refredi una mica.


Estenem una de les fulles de la pasta fullada sobre una plata que pugui anar al forn. Aprofitarem la fulla de paper vegetal en la qual ve embolicada per posar-la entre la plata i la pasta per evitar que aquesta s'enganxi.

Posem el farcit que hem preparat per sobre de la pasta i el repartim per tota la superfície.


Tapem amb l'altre fulla de pasta fullada. Aquesta segona fulla l'haurem de retallar una mica de manera que quedi un mica més petita que la de sota. La part del full que sota que sobresurt la dobleguem per sobre de manera que tanqui l'empanada.

Amb els retalls de pasta que ens queden podem guarnir l'empanada.

Amb un ganivet esmolat farem uns petits forats per on sortirà el vapor que es generarà dins del forn.


Pintem l'empanada amb ou batut i la introduïm al forn a 200º durant aproximadament 20-25 minuts, fins que la veiem torradeta.



Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada