dilluns, 20 de gener de 2014

Espaguetis del Iago, amb salsa de llagostins


El Nadal és temps de tradicions i costums familiars. Aquesta és una de les nostres: la Nit de Nadal el Iago prepara els seus espaguetis amb salsa de llagostins, i tots ens llepem els dits.

Ingredients

20 llagostins o gambes
400 gr. de tallarines fresques
1 ceba
2 tomàquets ratllats
1 copeta de conyac
sal
pebre negre
oli
peperoncino o pebre de caiena en pols
un rajolí de crema de llet

Preparació

Pelem els llagostins o gambes i els treiem el budell fent un tallet al llom.

En una paella fonda amb una mica d'oli fregim la ceba tallada petita, amb una mica de sal, un parell de minuts.


Afegim els caps dels llagostins i ho fregim tot ben barrejat. De tan en tan anem xafant els caps dels llagostins per tal que desprenguin tota la seva substància.

Hi aboquem la copa de conyac i flambegem. Recordem que abans d'aquesta operació haurem d'apagar l'extractor per evitar accidents.
Afegim el peperoncino, remenem i hi tirem els tomàquets ratllats. Deixem que fregeixi uns minuts.


Quan veiem que el sofregit està a punt el passem pel colador xinès, xafant i prement amb la mà del morter per extreure tot el suc dels caps dels llagostins.


A la salsa que haguem obtingut li afegim un rajolí de crema de llet. Barregem i reservem.
Bullim les tallarines en abundant aigua amb sal. Escorem i reservem.


En una planxa o paella ben calenta fregim els llagostins amb un polsim de sal.


Barregem les tallarines amb la salsa.
Posem a cada plat una porció de tallarines amb salsa i cinc llagostins a sobre i hi espolsem una mica de parmesà ratllat.





Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada