dimarts, 14 de gener del 2014

Zuppa inglese



Aquest és un postre similar al tiramisú, i naturalment, com passa amb totes les receptes tradicionals hi ha tantes versions com cases, però bàsicament es tracta d'una combinació de crema, nata, fruites i xocolata. En un bol o plata fonda anem posant capes de coses bones: melindros o trocets de coca sucats de licor o d'almíbar, fruits secs, fresons, crema pastissera, nata, cacau...

Impossible que no sigui boníssim!

Ingredients

Melindros o galetes del tipus que s'utilitzen per fer el tiramisú. En aquesta ocasió jo he utilitzat llesques d'un tortell de reis que havia fet i havia quedat una mica dur.
2 cullerades de sucre + una mica més per a la nata
150 gr. de fresons
unes quantes nous a trocet
500 ml. aprox. de crema pastissera
500 gr. de nata muntada
cacau en pols Valor

Preparació

Amb 150 ml. d'aigua i dues cullerades de sucre fem un almíbar. El deixem rfefredar una mica.



En un bol o plata fonda posem els melindros, galetes o trossos de coca de manera que cobreixin tot el fons i els mullem amb l'almíbar (de fet en la recepta original s'hi posa licor però jo no n'he posat perquè els nens n'havien de menjar). Per tot el voltant del bol o la plata hi posem mitjos fresons de manera que la part tallada quedi en contacte amb la paret i es vegin per fora. Posem per sobre els trocets de nous i cobrim amb una capa de crema pastissera.


Fem una altra capa de melindros o trossos de coca i els tornem a mullar amb l'almíbar. Posem més fresons aquesta vegada tallats a trossos.


Tornem a cobrir amb una capa de crema pastissera i deixem que aquesta es refredi.


Acabem cobrint generosament amb nata muntada.


Abans de servir cobrirem amb sucre (si la nata no en portava) i cacau en pols o encenalls de xocolata.





Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada