dissabte, 27 de febrer del 2016

Bacallà Skrei amb pil pili i amanida



Acabo de descobrir el bacallà Skrei. Fa uns dies el vaig veure al mostrador de peixateria del súper i em va cridar l'atenció. Vaig buscar per internet i vaig aprendre un munt de coses. Es tracta d'un tipus de bacallà que es pesca a Noruega, concretament a les illes Lofoten. Degut als seus hàbits migratoris  aquest deliciós peix de carn blanca i ferma solament és accessible durant una temporada molt curta, des de finals de gener fins l'abril. 

Aquesta recepta l'he trobat al web El Aderezo, on n'hi ha d'altres que també fan molt bona pinta.

Ingredients

400 gr. de lloms bacallà Skrei
3 grans d'all
Oli
Sal
Enciam (el tipus que més ens agradi)
12 tomàquets xerri

Preparació

Salem els lloms d'Skrei i els disposem en una plata amb un rajolí d'oli. Introduïm la plata al forn durant 20 minuts o fins que veiem que el peix és cuit. 

En una paella petita escalfem oli i fregim els alls pelats i tallats a rodanxes. Si ho volem una mica picant aquest és el moment d'afegir una mica de bitxo. Quan les rodanxes d'all siguin rosses apaguem el foc i reservem l'all en un plat.

Amb el foc apagat afegim a la paella el suquet que el peix haurà deixat en la plata del forn, i amb l'ajuda d'un colador petit anirem remenant, com si féssim un allioli, fins que aquest suquet emulsioni amb l'oli i agafi consistència.

En el fons dels plats posarem l'enciam, els xerris tallats per la meitat i repartirem el peix.

Amanirem amb el pil-pil i decorarem amb les rodanxes d'all fregit.



Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada