divendres, 7 de març de 2014

Bunyols de quaresma



Ingredients

130 ml. d'aigua
60 gr. de mantega
un polsim de sal
80 gr. de farina
2 ous
una mica d'anis (jo no n'he posat)
oli de blat de moro o girasol
sucre

Preparació

Posem l'aigua i la mantega, amb un polsim de sal en un cassó al foc. Remenem perquè es disolgui i quan veiem que comença a bullir tirem la farina d'un cop. Remenem bé i es formará una bola. Quan aquesta bola es desenganxi de les parets del cassó apaguem el foc i reservem. Esperarem uns minuts per tal que es refredi una mica.

Quan la massa s'hagi refredat una mica, afegirem els ous, us per un. No els podem posar quan la massa està molt calenta perquè s'ens quallarien.


Afegim doncs primer un ou i remenem fons a incorporar-lo completament a la massa. Llavors fem el mateix amb el segon. Podem afegir també un rajolí d'anís. Reservem aquesta massa una estona, aproximadament 30 minuts.

En una paella fonda escalfem l'oli vegetal. Quan estigui ben calent anem fregint porcions de massa amb l'ajuda de dues culleretes. Aquestes porcions han de ser petites perquè quan es fregeixen, els bunyols creixen molt.


Veurem que a mesura que es van fregint, els bunyols giren sols i es donen la volta.

A mesura que es vagin fregint i estiguin rossos, els retirem de l'oli i els escorrem a sobre de paper absorbent.


Els rebossem amb sucre i bon profit!




Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada