dimecres, 5 de març del 2014

Canelons (recepta de Mireia Carbó)



Tenen fama de difícils i de donar massa feina, però no n'hi ha per tant. Hem d'estar disposats, això si, a passar una estona a la cuina, però el resultat s'ho mereix: un plat de dia de festa com no n'hi ha un altre. La recepta de Mireia Carbó ho posa fàcil.


Ingredients

1 pit de pollastre desossat
1 cuixa de pollastre desossada 
300 gr. de jarret de vedella
250 gr. de porc (llom de 2 colors o del coll)
2 tomàquets madurs
2 cebes grosses
2 pastanagues
1 porro
4 grans d'all
120 ml. de conyac o vi ranci
2 llesques de pa
llet (per remullar el pa)
100 gr. de foie gras
sal
pebre
oli
2 paquets de pasta per a canelons (40 plaques)

per a la beixamel:
100 gr. de mantega
120 gr. de farina
1 1/4 l. de llet
nou moscada
sal
formatge ratllat

Preparació

Tallem les carns de pollastre, vedella i porc a talls grossos, i les verdures a trocets petits, ja que aquestes triguen més a fer-se. Ho posem tot en una plata que pugui anar al forn i ho salpebrem generosament (ja que es tracta d'un farcit) i ho reguem amb un bon raig d'oli d'oliva. 


Ho barregem amb les mans i introduim la plata en el forn a 200º, uns 30 minuts.
A mitja cocció remenarem una mica.


Passats el 30 minuts retirem la plata del forn i reguem amb el conyac o vi ranci. Remenem i tornem a introduir la plata en el forn. El licor ajudarà a desprendre del fons de la plata els sucs que la carn i les verdures hauran deixat anar. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, al cap d'uns 10 minuts, treurem la plata del forn i deixarem refredar una mica.


Passem el rostit a un bol i afegim el foie gras (com més bo sigui millor quedaran els canelons), i el pa que haurem remullat amb la llet. Amb l'ajuda d'una picadora anirem triturant el rostit per tandes, i anirem passant el que anem triturant a un altre bol.

Quan tinguem tot el rostit triturat barregerem bé tot el conjunt i el podem passar, si volem a un o vàries mànegues pastisseres. Les mànegues ens poden ajudar a repartir el farcit a les plaques de pasta, però també ho podem fer amb una cullereta. Reservem el farcit i bullim les plaques de pasta.


En una olla prou grossa bullim les plaques de pasta amb abundant aigua amb sal i un raig d'oli, durant 10 minuts. Quan estiguin bullides les escorrem i les posem a sobre d'un drap net i anem posant en cada una una porció de farcit. Enrotllem cada caneló i reservem.


Fem una beixamel amb la mantega, la farina i la llet, la canyella i la sal. Posem un culleró de beixamel al fons d'una plata que pugui anar al forn i anem disposant els canelons un al costat de l'altre. Quan tinguem la plata plena cobrim els canelons amb una bona capa de beixamel i posem formatge ratllat per sobre.


Gratinem i servim.


Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada