divendres, 28 de març del 2014

Coca de iogurt


La clàssica coca de iogurt que tothom ha fet alguna vegada. Amb ingredients que sempre tenim a casa, fàcil, ràpida i bona. Muntem les clares a punt de neu per afegir esponjositat. Perfecte!

Ingredients

1 iogurt
4 ous
2 mesures de iogurt de sucre
1/2 mesura de iogurt d'oli
3 mesures de iogurt de farina
1 sobre de llevat
una mica de sucre glass

Preparació

Separem els rovells de les clares i muntem aquestes a punt de neu (amb la thermomix posem la papallona a les ganivetes i programem 4 minuts sense temperatura, velocitat 3 i 1/2). Reservem en un bol a part.

En la thermomix, amb la papallona en les ganivetes, batem els rovells amb el sucre 10 minuts sense temperatura, velocitat 3 i 1/2, fins que la barreja quedi ben esponjosa. Afegim el iogurt i l'oli i barregem uns segons fins que quedin integrats. Afegim la farina i el llevat i barregem uns segons més. Un cop haguem afegit el iogurt, l'oli i la farina als rovells i el sucre procurarem no barrejar gaire estona amb la thermomix per evitar que els rovells baixin de volum. Si cal acabem d'integrar els ingredients a mà amb l'espàtula. Reservem en un bol a part.

Incorporem suaument les clares a punt de neu a la barreja de rovells, sucre, iogurt, oli i farina, intentant que el conjunt no perdi volum.

Posem la barreja en un motlle rodó de 20cm. que haurem pintat amb mantega i folrat amb paper sulfuritzat i ho introduim en el forn a 180º fins que, quan el punxem amb un ganivet, aquest surti net.

Jo el vaig tenir 38 minuts.

Espolsem una mica de sucre glass per sobre.




Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada