Aquest és un dels plats lligats a la meva infància, quan el bacallà era una font econòmica de proteïnes i se'n feia sovint a totes les cases. He de dir que la meva mare era especialment bona fent plats amb bacallà: amb arròs, amb samfaina, bunyols... Especialment els bunyols eren celebrats a casa i ella sempre em va voler ensenyar el secret, que jo, he de confessar, mai no vaig poder arribar a aprendre. Els ingredients s'havien d'anar afegint a la massa de mica en mica, fins que la cuinera (i aquí intervenia la saviesa de la mare que a mi em falta) determina, pel seu aspecte i consistència que la proporció entre ells és la correcta. El resultat eren uns bunyols que jo no he vist a cap més taula que la de casa. Però ja se sap que hi ha coses, especialment els plats de la nostra infància, que solament saben fer les mares i són irrepetibles, així que, mirant per la xarxa he trobat aquesta fòrmula, que no és la de la mare, però està prou bona i a més està al meu abast.
Ingredients
250 gr. de bacallà esqueixat
1 ou
3 cullerades de farina
1 gra d'all
julivert
2/3 parts d'una culleradeta de llevat
oli
Preparació
Triturem tots els ingredients, excepte l'oli, amb la batedora. Reservem aquesta pasta a la nevera al menys 30 minuts.
Els fregim fins que estiguin dauradets per totes bandes i els servim immediatament.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada