dimecres, 23 d’abril del 2014

Pa de Sant Jordi



Ingredients

450 gr. de farina de força
250 gr. d'aigua
10 gr. de llevat de forner
1 culleradeta de sal
80 gr. de sobrassada
100 gr. de formatge ratllat (si pots ser que sigui maó)

Preparació

En el got de la Thermomix posem l'aigua i el llevat i barregem a velocitat 4 uns quants segons.

Afegim la farina i la sal i barregem 10 segons a velocitat 6 . Després programem 4 minuts sense temperatura velocitat espiga.

Treiem la massa de la Thermomix i la posem sobre el marbre, on haurem posat una mica de farina perquè no s'enganxi, i la tapem amb un bol o uamb n tupper gran. Deixem reposar la massa aproximadament una hora o fins que hagi doblat el seu volum.

Quan la massa hagi reposat la dividim en dues parts, una lleugerament més gran que l'altra, ja que d'una n'haurem de fer quatre parts i de l'altra cinc.

De les dues parts de massa, la més petita la barrejarem amb la sobrassada. Veurem que d'entrada sembla que la massa es resisteixi a incorporar la sobrassada, però és qüestió d'insistir i anar amassant fins que ens quedi una massa homogènia.

Fem el mateix amb l'altra meitat i el formatge.

Dividim la massa de sobrassada en quatre parts i la de formatge en cinc.

Amb cadascun dels troços que hem obtingut de dividir les masses fem primer un xurro i després, amb l'ajuda del corró, l'aplanem per tal d'adaptar-ne la forma al motlle.

Anem fent una pila amb cadascun dels troços de massa que anem estirant, començant amb un de formatge i continuant alternativament amb els de sobrassada i els de formatge.


Quan tinguem tots nou troços fent una pila, amb compte, els posem drets dins del motlle, que prèviament haurem pintat amb una mica d'oli, folrat amb paper surfuritzat i tornat a pintar amb oli.

Tapem el motlle amb un drap i deixem reposar...


... fins que torni a doblar el volum.

Introduïm en el forn a 175º durant aproximadament 35 minuts, o fins que quan el puxem amb un ganivet, aquest surti net.





Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada