dijous, 17 d’abril del 2014

Tiramisú de taronja


Aquestes postres són de El bloc de la mami, que és un bloc que acostumo a mirar-me sovint perquè totes les receptes són inspiradores.

Ingredients

Un grapat de nous esmicolades (en l'original eren avellanes)
16 melindros durs (del tipus que utilitzem per fer el tiramisú clàssic)
4 taronges
250 gr. de mascarpone
100 gr. de sucre glass

Preparació

Folrem un motlle allargat amb film de plàstic deixant el plàstic que sobra que pengi per fora. D'aquesta manera ens serà més fàcil desmotllar-lo.

Fem un suc amb dues de les taronges i el reservem. Pelem les altres dues taronges amb un ganivet esmolat, sense deixar res de pell blanca. Amb el mateix ganivet separem cada grill procurant separar-lo de la pell que l'envolta.

En un bol barregem el mascarpone, el sucre glass, la pell ratllada d'una de les taronges i afegim de mica en mica el suc de taronja.  Ens n'ha de quedar una crema lleugera però no massa líquida. El suc que no utilitzem ens servirà per mullar lleugerament els melindros.


En el fons del motlle hi posem una capa de nous esmicolades.


A sobre de les nous posarem una capa de crema de mascarpone i a sobre una capa de melindros que haurem sucat lleugerament amb el suc de taronja que ens ha sobrat de la crema.



A sobre del melindros hi posarem la taronja que havíem tallat.


I a sobre de la taronja, una altra capa de crema de mascarpone.


Acabem amb una capa de melindros lleugerament sucats amb el suc de taronja. No ens hem de passar amb el suc de taronja per evitar que el tiramisú quedi massa mullat i se'ns desmonti al desmotllar-lo.


Tanquem amb el film de plàstic i el posem a la nevera al menys 4 hores, o d'un dia per l'altre.






Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada