divendres, 17 d’octubre del 2014

Crema de carbassa amb ceba confitada llagostins i ou poché



Aquesta recepta ve a ser com posar-li un vestit d'etiqueta a la crema de carbassa. Ens la va fer l'Imma el dia que ens va convidar a sopar a casa seva i naturalment va ser un èxit.  

Ingredients

Crema de carbassa. La recepta aquí
1 ceba
una mica de sucre
4 ous
16 llagostins
oli

Preparació

Prepararem la crema de carbassa com ho fem habitualment. Tenim la recepta aquí.

Pelem la ceba i la tallem en juliana. La salem i l'anem fregint en una paella amb una mica d'oli. Quan estigui casi feta hi podem afegir una mica de sucre per ajudar a la caramelització. Reservem.

Amb els llagostins prepararem primer un oli que afegirà un punt de sabor a la crema. Separarem els caps, els salarem lleugerament i els fregirem en una paella amb una mica d'oli. Mentre es van fregint els anirem xafant amb una cullera de fusta per tal de treure tota la substància de l'interior. Quan estiguin fregits passem l'oli per un colador acabant de xafar els caps amb la cullera i reservem.

Per fer els ous poché posarem una olla amb aigua a bullir. Tallem quatre quadrats de film de plàstic i amb un pinzell els ointem amb oli. Això ho hem de fer perquè aquí hi anirà l'ou que posarem a bullir; si no posem oli en el film de plàstic aquest quedarà enganxat a l'ou i ens costarà de treure'l.
Posem el quadrat de film dins d'una tassa de cafè i hi trenquem un ou a dintre. Tanquem el film fent-ne un paquet, enroscant-ne les puntes i el tanquem amb un petit nus.
Quan l'aigua de l'olla bulli hi tirem els quatre ous embolicats en el film i els hi tenim 6 minuts. El temos aquí depèn de com ens agradi que quedi l'ou de cuit. Jo els he deixat aquest temps i ha quedat la clara cuita i el rovell desfet, que és com m'agrada.

Pelem les cues dels llagostins, els netegem del budell fent un tallet al llarg del llom, els salem lleugerament i els fregim en una paella amb una mica d'oli. Reservem.

Ja podem passar a emplatar.


En quatre plats fondos disposem una mica de ceba, un ou, quatre llagostins i una mica d'oli de llagostins. 



Aboquem la crema per sobre i servim calent.




Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada