dilluns, 13 d’octubre del 2014

Tirabecs amb calamars























Els tirabecs són les vaines de pèsol quan són tendres. Són deliciosos i molt delicats. A penes cal coure´ls, i amb un lleuger saltejat n'hi ha prou per tenir-los llestos. La seva temporada és molt curta i per tant quan en tinguem els donarem tots els honors. Combinen molt bé amb calamars o gambes. També són molt bons amb pasta.

Es tracta d'una verdura de que acostuma a estar en els mercats per primavera i està disponible solament durant un parell o tres de setmanes a l'any. Tot i així aquests els vaig comprar aquesta setmana  al mercat de Galvany de Barcelona. Potser són d'hivernacle?

Com que és una verdura que no havia fet mai, vaig tirar d'internet i després de molt buscar vaig trobar aquesta recepta al bloc de La cuina de sempre.

Ingredients
(per a 2 raccions)

250 gr. de tirabecs
6 calamars mitjans
1 trocet de gingebre fresc
oli de sèsam
salsa de soja
llavors de sèsam

Preparació

Rentem els tirabecs i els tallem per la meitat.

Netegem els calamars separant les potes i les ales i tallant els cossos. Jo ho he fet tallant-los a tires amples.

Posem el wok o una paella fonda al foc, i quan estigui molt calent hi tirem una mica d'oli i els calamars. No caldrà que afegim sal a cap dels ingredients d'aquest plat perquè la salsa de soja ja és prou salada.

Amb l'ajuda d'una espàtula de fusta anirem remenant els calamars per tal que es vagin fregint per totes bandes per un igual. D'aquesta manera ens estalviem de posar massa oli al wok i el plat quedarà més lleuger.

Veurem que en un primer moment els calamars desprenen aigua. Hem d'esperar que aquesta aigua s'evapori i que els calamars es vagin enrossint. S'anirà formant igualment un suquet marró que s'enganxarà a les parets del wok; amb l'espàtula anirem rascant per intentar desprendre tot el que poguem, ja que això aportarà al plat un munt de sabor.



Incorporem els tirabecs i continuem amb el foc viu, remenant contínuament amb l'espàtula. 

Afegim el gingebre ratllat i barregem.

Al cap d'uns minuts afegirem un tap d'oli de sèsam.

Afegim també dos o tres cullerades de salsa de soja i continuem remenant.




Incorporem les llavors de sèsam.

Finalment hi tirem la culleradeta de maizena disolta en dos dits d'aigua freda. Veurem com immediatament el conjunt agafa consistència i brillantor. Esperem un minut més i apaguem el foc.

Emplatem espolsant per sobre unes quantes llavors de sèsam més.





Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada