dilluns, 6 d’octubre de 2014

Fideuà amb calamars gambes i musclos



Ingredients

Sofregit d'all, ceba, pebrot i tomàquet
3 calamars petits
Un grapat de gambes pelades
200 gr. de musclos de roca
Un polsim de pebre vermell
200 gr. de fideus núm. 2
Caldo de peix
Una mica d'allioli

Preparació

Netegem els calamars i els tallem a rodanxes. Netegem els  musclos. Les gambes pelades les tindrem també a punt i si eren congelades les haurem descongelat prèviament.

Posem el caldo a escalfar en un pot a costat de la paella per tal de tenir-lo a punt quan l'haguem d'afegir als fideus.

Posem un raig d'oli a la paella i hi fregim els calamars. Quan estiguin gairebé fets afegim les gambes que estaran fetes en un parell de minuts. Quan els calamars estiguin fregits els retirem de la paella juntament amb les gambes i reservem.

Posem a la paella el sofregit que haurem preparat prèviament.

Afegim els fideus i els sofregim bé. Aquest és un pas important per tal que ens quedin separats i al dente.

Afegim un polsim de   pebre vermell, barregem i afegim el caldo. La proporció de caldo és aproximadament el doble del volum dels fideus. Hem de tenir en compte, però, que els musclos també contenen aigua, per tant haurem de posar una mica menys de caldo en funció de la quantitat de musclos que hi posem.

Afegim els calamars, les gambes i els musclos (sense obrir) a la paella.

Deixem que cogui a foc ben viu, el temps que ens indiqui el paquet de pasta, però un parell de minuts abans apagarem el foc i passarem la paella al forn.

Acabem gratinant un parell de minuts i servim.

Acompanyem amb una mica d'allioli.




Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada