dissabte, 12 d’octubre de 2013

Cóc de iogurt de dos colors



Aquesta coca (o cóc) de dos colors es ideal quan es té molta colla a berenar. Jo l'he fet amb un moltlle de 28 x 19 cm. i ha quedat una coca molt alta i esponjosa. Hauria quedat millor i més vistosa amb un moltlle més gran i pla, però no en tenia cap.

La recepta l'he tret del blog Ben remenat, de la Núria Gómez Pujol, un blog dedicat a la cuina de proximitat, especialment de les terres de l'Ebre, ple de propostes molt ben explicades i fotografiades, que encomanen les ganes d'entrar a la cuina i posar-se a treballar.

Ingredients

es pren com a mesura la d'un iogurt
6 ous
4 mesures de sucre
1.5 mesures d'oli de girasol
2 iogurts
6 mesures de farina
2 sobres de llevat
cacau en pols
sucre glass

Preparació

Separem els rovells de les clares. Batim els rovells amb el sucre fins obtenir una crema esponjosa. Afegim l'oli, els iogurts i la farina barrejada amb el llevat i barregem.

Muntem les clares a punt de neu. Jo he utilitzat la thermomix (les clares que no estiguin fredes de la nevera, 37º, 3 minuts aproximadament, velocitat 4). 

Incorporem les clares a la barreja de rovells, sucre etc., amb suavitat perquè aquestes no baixin.




Separem la meitat de la massa i hi afegim el cacau. Barregem i ho posem al fons del motlle.


Posem a sobre l'altra meitat de la massa amb compte de no barrejar totes dues capes, sinó intentant que una quedi a sobre de l'altra.

Ho introduim al forn a 180º durant uns 40 minuts, fins que punxant el centre amb un ganivet, aquest surti net.


El deixem refredat sobre una reixeta i espolsem sucre glass per sobre.






Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada