dimarts, 1 d’octubre de 2013

Truita de patates


Amb ceba o sense ceba,  l'etern dilema.  Tot i ser tan fàcil de fer cada cuiner té el seu secret i n'hi ha que en són mestres. Hi ha algú que no li agradi la truita de patates?. Un recurs econòmic i senzill per un sopar improvitzat, un pícnic o un pica-pica amb una cervesa.  

Ingredients

2 patates grans
1 ceba (opcional)
5 ous
oli
sal

Preparació

Pelem les patates i les tallem en làmines no massa primes. Les rentem amb abundant aigua per treure'n el midó i les salem.

Pelem, rentem i tallem la ceba ben primeta.


En una paella prou fonda, amb tres o quatre cullerades d'oli, fregim primer les patates durant cinc minuts, després afegim la ceba. El foc no ha d'estar massa fort, i hem d'anar remenant les patates de tant en tant per tal que es vagin fent poc a poc i quedin tobetes però no massa rosses.


 Quan la barreja de patates i ceba estigui cuita la retirem de la paella i l'escorrem de l'oli que hagi quedat.

En un bol gran batem els 5 ous , hi afegim un polsim de sal, les patates i la ceba.
Treiem l'excés d'oli de la paella on hem fregit les patates i la ceba i la tornem a posar al foc. 



Hi aboquem l'ou amb les patates i la ceba i esperem que hagi cuallat la part de sota. 


Amb l'ajuda d'un plat d'un diàmetre superior al de la paella donem la volta a la truita i la cuallem per l'altra banda.

Acabem de fer la truita quan ens sembli que està al punt que ens agrada, però anem amb compte de no passar-nos perquè si la tenim massa temps al foc quedarà eixuta .




ImprimirImprimir


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada