divendres, 4 d’octubre del 2013

Tartaletes de crema i fresons




Ingredients

Per a la base:
200 gr. de farina
100 gr. de mantega
1 ou
50 gr. de sucre glass

Per a la crema:
130 gr. de sucre
1 pell de llimona
2 ous + 2 rovells
2 culleradetes de sucre vainillat
600 gr. de llet
30 gr. de maizena

fresons
1 cullerada de sucre
el suc de 1/2 llimona

Preparació


Rentem els fresons, els tallem i els posem en un bol. Afegim una cullerada de sucre i el suc de mitja llimona. Reservem a la nevera.

Fem la base de massa quebrada.
Posem en el got de la Thermomix, en aquest ordre, la farina, la mantega molt freda, acabada de treure de la nevera i tallada a cubs, l'ou i el sucre. Triturem a velocitat 4 durant 15 segons. És important no pasar-nos amb el temps perquè aquesta massa no s'ha de manipular gaire o ens arrisquem a que es desfaci tota.






La retirem de la màquina sense manipular-la massa, l'emboliquem amb paper film i la reservem a la nevera durant al menys una hora.


Quan hagi passat aquest temps la treiem, la posem sobre una superfície enfarinada i l'estirem amb el corró. En un primer moment semblarà que estigui molt dura, però de seguida es tornarà més suau.



Escampem mantega pels motlles.


Tallem la massa en cercles i l'adaptem als motlles, amb l'ajuda dels dits. Punxem el fons amb una forquilla.


Hi posem un troç de paper vegetal amb uns quants cigrons per evitar que la massa pugi quan es cogui.

Introduim els motlles al forn a 180º durant aproximadament 20 minuts.



Els treiem, desmotllem i posem les tartaletes sobre una reixeta perquè es refredin.

Mentre es refreden les tartaletes fem la crema:
Posem la papallona a la thermomix i introduim tots els ingredients. Programem 6 minuts, 90º, velocitat 1 y 1/2. Quan hagi acabat tornem a programar un minut més a la mateixa velocitat, sense temperatura. De tota manera aquest temps és orientatiu, ja que depèn del tamany dels ous y la temperatura que hi posem la llet. Haurem de vigilar perquè potser haurem de parar la màquina abans de que passi aquest minut últim.



Omplim les tartaletes amb la crema. Escorrem els fresons del suc que hauràn deixat i en posem uns quants a sobre de cada tartaleta. Pintem amb una mica de melmelada.






ImprimirImprimir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada