dimecres, 6 de novembre de 2013

Farcellets de col




Ingredients

12 fulles de col
250 gr. de carn picada de vedella
250 gr. de carn picada de porc 
1 troç de pa dur
1 ou
Sal
1 ceba
150 gr. de tomàquet triturat

Preparació

Posem el pa en remull. Salem la carn picada de vedella.


Separem les 12 fulles de la col i les escaldem en aigua bullint. Cinc minuts serán suficients.


Les escorrem, les eixuguem i les reservem.

En un bol barregem les carns picades de vedella i de porc, l'ou i el pa que haurem escorregut. Ho barregem tot fins obtenir una massa homogènia, com per fer mandonguilles.




Estenem les fulles de col i en tallem la part més gruixuda i dura del tronxo. Posem una mica de la barreja de carn sobre cada fulla i en fem un paquet.

En una cassola sofregim la ceba tallada petita, cinc minuts. Afegim els alls també tallats petits, fregim un minut. 


Hi tirem el tomàquet triturat. Sofregim amb el foc baixet fins que el tomàquet estigui fet.


Afegim els farcellets de col a la casssola del sofregit de tomàquet i hi aboquem mig got d'aigua tèbia.
Deixem que cogui a foc baix aproximadament 20 minuts. A mitja cocció donarem la volta als farcellets per tal que es facin per les dues bandes. Si veiem que ens quedem sense salsa, hi afegirem una mica més d'aigua.







Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada