dilluns, 4 de novembre del 2013

Panellets de pinyons


De receptes de panellets n'hi ha moltes. N'hi ha que hi posen patata bullida o moniato. Jo mateixa cada any en feia una de diferent. Aquest any els he fet seguint la fòrmula de la Mireia Carbó, que no hi posa res més que ametlla, sucre...i una mica d'aigua mineral. Han quedat tan tendres i tan bons que no crec n'hagi de buscar cap altre per a l'any que be.

Ingredients

250 gr. d'ametlles en pols
250 gr de sucre
50 gr. d'aigua (segurament n'hi ha prou amb una mica menys)
250 gr. de pinyons
1 ou

Preparació

Barregem la farina d'ametlles amb el sucre i l'aigua. Fem una massa pastant amb les mans durants uns minuts. Emboliquem la massa en film de plàstic, o com ho he fet aquesta vegada, la posem dintre d'una mànega d'un sol ús, i la guardem a la nevera unes hores. Jo l'he deixat tot un dia.


Quan la massa hagi reposat la treiem de la nevera i en fem una (o dues) "botifarres". En fem tallets d'uns dos centímetres, i en fem boletes.


En un bol posem els pinyons, en un altre batem un ou sencer i anem passant les boletes, primer per l'ou, després pels pinyons. Arrebossem cada boleta a fi de que quedi totalment coberta de pinyons. Si cal els enganxem un per un. Els anem disposant en una safata de forn que haurem cobert amb paper sulfuritzat.

Amb l'ajuda d'un pinzell pintem cada panellet amb ou batut, aprofitant el que ens ha quedat d'enganxar els pinyons.


Introduim la safata en el forn a 200º durant set o vuit minuts, o fins que els panellets adquireixin un to daurat.

Després de l'estona de forn, els panellets s'han obert una mica i han quedat un pel xafats. Crec que és perquè la massa estava un pel massa tova. La pròxima vegada hi posaré 10 gr. menys d'aigua i quedaran perfectes.

De tota manera estaven boníssims.







Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada