divendres, 8 de novembre de 2013

Gratinat de patates i lacon


Ingredients

850 gr. de patates
200 gr. de lacón
200 ml. de caldo de pollastre
70 ml. de crema de llet
1 cullerada de mostassa
150 gr. de formatge ratllat
25 gr. de farina
Sal
Farigola
Mantega

Preparació

Pintem amb mantega una plata fonda que pugui anar al forn.

Barregem la farina, la farigola, la sal i el pebre.



Fem bullir el caldo i la nata a foc lent. Incorporem la mostassa, barregem i retirem del foc.

Pelem i tallem les patates a làmines primes. En posem 1/3 part en el fons de la plata. Reguem amb la meitat de la barreja de farina, la meitat del formatge i la meitat part del lacón. 


Repetim amb una altra capa de patates, farina, formatge i lacón. Cobrim amb una capa final de patates.


Cobrim amb la barreja de nata i hi posem formatge ratllat.


Posem la plata al forn a 190º durant 1 i 1/2 hores o fins que les patates estiguin cuites.


Abans de tallar esperarem 10 o 15 minuts.



Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada