diumenge, 17 de novembre de 2013

Suquet de peix d'urgència


No tenia peix de roca, fonamental en el suquet (o al menys una mica de rap o lluç), però em venia de gust el mariss i les patates, així que he improvitzat aquest plat amb la mica de marisc que tenia: un humil paquet de preparat per paella del super.

Ingredients

2 grans d'all
2 llesquetes de pa dur
1 ceba
4 cullerades de tomàquet triturat
una mica de vermut o mig got de vi blanc
1 calamar
2 patates mitjanes
4 escamarlans
4 llagostins
uns quants musclos
unes quantes cloïsses
8 avellanes torrades

Preparació


En un pot amb un dit d'aigua obrim les cloïsses, les colem i reservem el suc.


En una cassola fonda fregim els alls tallats a làmines i les llesques de pa. Ho retirem i ho posem en el morter amb les avellanes. Ho triturem i reservem.


En el mateix oli sofregim la ceba tallada petita, cinc minuts, i afegim el tomàquet, rectifiquem de sal i sofregim.


Afegim el vermut o el vi blanc i deixem que s'evapori l'alcohol.


Hi tirem el calamar a talls o a rodanxes i deixem que es faci una mica, uns cinc minuts. Afegim les patates tallades a rodanxes i deixem que cogui un parell de minuts. Afegim el líquid que haurem obtingut d'obrir les cloïsses i acabem de cobrir amb aigua o amb brou de peix, si en tenim. Rectifiquem de sal i deixem que bulli 10 minuts amb la cassola tapada.


Incorporem els escamarlans i els llagostins que haurem salat lleugerament, i els musclos. Tapem la     cassola i deixem que bulli 5 minuts més.


Afegim les cloïsses i la picada que haviem reservat i deixem que cogui un parell de minuts.


Dexem que reposi uns minuts i servim.





Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada