dijous, 4 de setembre de 2014

Crema de carbassó



Aquesta recepta és tan fàcil i coneguda que dubtava si l'havia d'incloure en aquest bloc. La meva filla em va treure de dubtes: l'havia de posar per si ella, algun dia, l'havia de fer; al cap i a la fi un de les raons que em va portar a començar tot això és precissament reunir i posar a l'abast dels meus fills, els plats que els acostumo a fer a casa. De fet no en publico cap que no hagi obtingut la seva aprovació, així que aquí està. És bona freda o calenta, admet afegir altres verdures que tinguem a casa: pastanaga, carbassa, la podem presentar sola o "vestida" amb una mica de formatge ratllat, ou dur tallat petit, trocets de pernil, unes gambetes...


Ingredients

2 carbassons
50 gr. d'oli
1/2 ceba
1 porro
1 patata mitjana
500 gr. de caldo de pollastre (o 1/2 litre d'aigua i 1 pastilla de caldo concentrat)
3 formatgets

Preparació

Pelar el carbassó i tallar-lo a rodanxes.

Netejar el porro i tallar-lo en quatre trossos.

Pelar la ceba i tallar-la en quatre trossos.

En el vas de la thermomix posar-hi 50 gr. d'oli, el porro i la ceba. Triturar la verdura amb tres o quatre cops de turbo.

Programar 5 minuts, 90º, velocitat 2.

Afegir el carbassó i programar 5 minuts, 90º, velocitat 2.

Afegir el caldo (o l'aigua amb la pastilla de caldo concentrat) i la patata tallada a trocets. Programar 20 minuts, 90º, velocitat 2.

Afegir 3 formatgets i triturar a velocitat prograssiva 5-7-9 fins que tinguem una crema ben fina.

Servir o guardar a la nevera per prendre freda.


Imprimir
Imprimir la recepta

1 comentari:

  1. Un classic que no falla mai Cristina, ben bona que es, la teva filla té tota la raó! Un petó maca

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina