dissabte, 6 de setembre del 2014

Empanada de pollastre


Les receptes tradicionals són naturalment les que tenen més risc de crítica, i aquesta és una d'elles. M'imagino que a Galícia cada família deu tenir la seva pròpia recepta de la millor empanada del món i em consta que algún dels meus amics amb mare gallega tenen la sort de menjar-ne sovint, aixi que  la versió d'empanada que proposo aquí és la solament la meva versió i he de dir que a casa (si, ja sé que no poden comparar-la amb la de la senyora Carmen!) se l'han menjar molt a gust. 

Ingredients

Per a la massa:
50 gr. d'oli suau
50 gr. de vi blanc
90 gr. de llard o mantega (jo he posat mantega)
2 ous (1 per pintar la massa)
15 gr. de llevat de forner
450 gr. de farina de força
1 culleradeta de sal

Per al farcit:
1 ceba
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
3 tomàquets madurs (si és necessari)
Pollastre rostit que ens hagi sobrat d'un àpat anterior
1 ou dur
oli

Preparació

Posem 50 gr. d'aigua, l'oli, el vi i el llard o la mantega i la sal en el got de la thermomix i barregem 1 minut, temperatura 37º, velocitat 2.

Afegim l'ou i el llevat i barregem 15 segons velocitat 6.

Afegim la farina i amassem a velocitat espiga durant 2 minuts.

Deixem la massa dins del got aproximadament mitja hora per tal de que fermenti i creixi.

Per preparar el farcit haurem de tenir en compte de què disposem. En el cas que aprofitem el pollastre que tinguem ja rostit d'un àpat anterior, mirarem si aquest té prou salsa perquè l'empanada no quedi seca, i si no en té prepararem un sofregit de ceba, pebrot i tomàquet que afegirem al rostit.


En aquest cas he fet un sofregit de ceba i pebrot perquè el pollastre que he posat ja tenia la seva salseta. Les verdures han de quedar ben sofregides.


Afegim el pollastre desossat i tallat petit i barregem.
  
Retirem la massa de la termomix i la dividim en 2. Posem cadascuna de les meitats sobre el marbre de la on prèviament haurem posat farina per tal que no s'hi enganxi.


Amb l'ajuda del corró estirem la massa fins a fer-la prou fina, l'enrotllem amb el corró i cobrim amb ella una plata que pugui anar al forn, i que haurem embrutat amb oli. Aquesta massa haurà de cobrir tot el fons de la plata i sobressortir pels quatre costats, de manera que un cop hi haguem posat el farcit i l'altra part de la massa a sobre, aquest sobrant de les vores el farem passar per sobre per tancar l'empanada.


Posem el farcit que hem preparat a sobre de la massa.

Estirem de la mateixa manera la segona meitat de la massa, l'enrotllem amb el corró i cobrim amb ella el farcit. 

Tanquem l'empanada utilitzant la massa de la base que sobressurt pels costats. Amb alguns retalls de massa podem fer uns quants guarniments.


Pintem la superfície de l'empanada amb ou batut i la introduim en el forn que tindrem precalentat a 200º, durant aproximadament 25 minuts, o fins que veiem que està cuita i dauradeta.




Imprimir
Imprimir la recepta

2 comentaris:

  1. Hola!
    Aquesta empanada és increïble. I mira que m'agrada la de tonyina de tota la vida, però com vaig gaudir d'aquesta amb pollastre! Mmmmm:)
    Lectors i lectores d'aquest blog, intenteu fer aquesta recepta. No us en penedireu!
    Un petonet, Cristina GC. <3

    ResponElimina
  2. Benvolguda Kim Scarlet, veig que t'estàs convertint en una fan del meu bloc (com ja ho eres del meu menjar). Intentar cuinar alguna cosa de les que veus aquí seria un pas endevant. T'hi animes?

    ResponElimina