diumenge, 28 de setembre del 2014

Sofregit de tomàquet, ceba, all i pebrot verd i vermell


El sofregit és l'ànima de molts plats. Cuantes receptes comencen amb un sofregit? Tallem i fregim la ceba, l'all, les verdures, els tomàquets... els que tenim costum de cuinar sovint hem repetit milers de vegades aquests principis. 

Per això resulta tan pràctic tenir a punt unes quantes raccions d'aquest màgic ingredient. El sofregit d'aquesta recepta l'utilitzo, entre d'altres plats, per fer paella: de marisc, de bacallà... qualsevol arròs a la paella comença amb aquest sofregit. Com que n'he fet amb quantitat i el tinc congelat en tuppers petits, el dia que vull fer un arròs ja tinc gran part de la feina feta. Solament afegeixo el tall, i en 1/2 hora l'arròs és a taula.

Les quantitats i proporcions dels ingredients no els indico perquè anirà a gust de cadascú. Els temps de cocció també dependrà de la quantitat que en fem. El que és interessant és que en fem en quantitat suficient per poder-ne guardar i tenir a punt per altres preparacions.

Ingredients

ceba
all
pebrot verd
pebrot vermell
tomàquets madurs
oli
sal

Preparació

Pelem els tomàquets submergint-los 30 segons en aigua bullint. Els tallem a trocets i els deixem escòrrer en una escorredora. Això és important perquè ens estalviarà temos a l'hora de fregir-los. Hem de pensar que a l'hora de coure el sofregit, abans que comenci a fregir haurà d'haver evaporat tota l'aigua. Si posem el tomàquet ja escorregut estalviarem molt de temps i el sofregit es farà avans.

Tallem la ceba petita i la posem a fregir en una paella fonda o en una cassola.

Quan la ceba s'hagi estovat afegim l'all tallat també petit, deixem fregir una mica i afegim els pebrots també tallats petits.

Quan la verdura s'hagi estovat afegim els tomàquets, salem i deixem sofregir fins que considerem que ja està a punt, quan s'hagi evaporat tota l'aigua i veiem el tomàquet fregidet i amb una textura melosa i espessa.

Deixem refredar una mica i ja el podem utilitzar per el que volguem, o guardar-lo en tuppers de racció al congelador.




Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada