dissabte, 12 de març de 2016

Xató


Gairebé no m'atreveixo ni a dir-ne "xató", però així és com coneixem aquesta amanida a casa. Ja se sap que amb les receptes tradicionals, i aquesta ho és i molt, s'ha de vigilar cada paraula i cada ingredient, i encara més si es tracta d'una recepta voltada de tanta polèmica, i encara més si no ets ni de Sitges di de Vilanova...

El xató es fa amb escarola, obligatòriament, però en aquesta ocasió no n'he trobat i he hagut de posar una barreja d'enciams. Soc una kamikaze!

Ingredients

Escarola
Bacallà esqueixat
Tonyina
Anxoves
olives (haurien de ser arbequines, jo les he posat variades)
Carxofes en conserva
Tomàquet d'amanir
Salsa de xató (jo vaig posar-hi salsa de calçots)

Preparació

No calen gaires explicacions. El bacallà l'haurem de tenir dessalat, l'escarola neta i la resta d'ingredients convenientment tallats.

Disposem cadascun dels ingredients en un plat per separat o bé emplatem l'escarola i la resta d'ingredients junts, com més ens agradi.

Acompanyem amb la salsa.






Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada