dijous, 24 de març de 2016

Calamarcets ibèrics



Recepte de luxe sense gaire esforç. Una recepta més del cuiner Gonzalo d'Ambrosio: fàcil i resultona

Ingredients (per a 2 persones)

Per al farciment:
6 calamarcets petits
1/2 ceba tendra
1/2 porro
1 gra d'all
1/2 pastanaga
50 gr. de pernil ibèric
1/4 de culleradeta de pebre vermell de la Vera

Per al'acompanyament:
1 gra d'all
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
1/2 ceba tendra
1/2 carbassó
1 tomàquet madur
Farigola o orenga (fresc o sec)

Preparació

Netegem els calamars donant-los la volta per rentar-los per dintre. Els tornem a posar del dret. No cal que els treiem les aletes. Les potes les tallarem a trocets.

Netegem la ceba, el porro, l'all i la pastanaga i tallem totes les verdures en brunoise.

En una paella saltegem la ceba i el porro. Afegim l'all i la pastanaga.

Quan tinguem la verdura fregida afegim una mica de sal, el pebre vermell i el pernil.

Afegim les potes dels calamars, rectifiquem de sal i apaguem el foc. Tapem i deixem que es refredi una mica.

Quan el farciment ja no estigui tant calent farcirem els calamars i els tancarem amb un escuradents. Reservem.

Passem a preparar la verdura per acompanyar.

Tallem en brunoise l'all, el pebrot verd, el pebrot vermell i la ceba i ho daurem en una paella amb oli. Incorporem el carbassó també tallat petit i el tomàquet ratllat. Afegim una mica de sal i una mica de farigola o d'orenga.

Salem els calamarcets i els cuinem en una planxa ben calenta.

Emplatem posant quatre cullerades de verdura en el fons del plat i tres calamarcets a sobre. Espolsem una mica de farigola o d'orenga fresca per sobre.




Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada