diumenge, 25 d’agost del 2013

Lassanya de carn i verdures



Un plat laboriós però molt senzill de fer i que agrada a tots. Es pot fer de multitud de coses, el que més ens agradi. Aquest cop l'he preparat amb carn, tomàquet i unes quantes verdures que li donen un toc una mica més lleuger. Tot i així es tracta d'un plat bastant contundent, que amb una amanida constitueix un àpat complet.

Ingredients





12 plaques de lassanya
250 gr. de carn picada de vedella
250 gr. de botifarra
2 cebes (en aquesta ocasió he utilitzat cebes tendres)
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
250 gr, de tomaquet triturat, o tomàquet fregit
sal
oli

70 gr. de mantega
2 cullerades rasses de farina
1/2 litre de llet (o una mica més)
formatge ratllat

Preparació


Tallem la ceba petita i la fregim en una paella fonda amb la carn picada de vedella i la botifarra sense la pell. 


Anem esmicolant les carns a mesura que es vagin fregint, a fi de que quedin el més triturades possible. 


Quan sigui tot cuit hi tirem el tomàquet. Si el tomaquet és fregit amb un parell de minuts n'hi haurà prou, si el tomàquet és cru, hi afegim una mica de sal i ho deixem al foc fins que estigui sofregit. Reservem.



En la mateixa paella, sofregim la verdura: primer la ceba i els pebrots verd i vermell, tot tallat ben petit; més tard el carbassó. Hem de tenir en compte que hi ha verdures que triguem més a fer-se i d'altres que no necessiten tant de temps. Posarem primer les que necessiten una cocció més larga i les que es fan en menys temps al final. Naturalment podem posar-hi les verdures que més ens vinguin de gust: albergínia, pastanaga, espinacs... No ens oblidem de posar-hi una mica de sal.
Quan les verdures estiguin sofregides les apartem del foc i les reservem.

Posem una olla gran al foc, amb abundant aigua amb una mica de sal i un rajolí d'oli, per bullir la pasta. Quan l'aigua bulli anem tirant les plaques de lassanya una per una. Quan estiguin totes dins de l'olla remenem per tal que no s'enganxin i comptem uns 7 o 8 minuts. El temps de cocció de la pasta està indicat pel fabricant en l'envàs.
Quan la pasta estigui bullida, aboquem a la pica l'aigua d'haver-la bullit, procurant que no caiguin les plaques de pasta. Treiem tota l'aigua que ens sigui possible i tornem a omplir l'olla amb aigua freda. Això farà que la cocció s'interrompi. Llavors anem treient les plaques una per una i les estenem sobre un drap net perquè s'eixuguin.

Ja tenim a punt tots els ingredients per muntar la lassanya:

En una plata fonda posem una mica de beixamel i a sobre una capa de plaques de pasta. Posem la primera capa de carn amb tomàquet.


Posem una altra capa de pasta i les verdures a sobre.


Tapem amb una altra capa de pasta i la resta de carn amb tomàquet.



Posem un última capa de pasta i cobrim amb la beixamel.


Hi posem formatge ratllat per sobre i introduim al form a 180º durant 15 minuts.


Fins que tingui un deliciós color daurat. 



Bon profit!


Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada