diumenge, 18 d’agost de 2013

Tiramisú




Les postres italianes per excel·lència. Per fi va arribar el seu torn a les classes de la Lucia Patarca. Es tracta d'una recepta molt senzilla de fer, una mica entretinguda però que sempre queda bé i cundeix molt, o sigui que resulta molt pràctica quan tenim convidats. Un postre casolà cinc estrelles que a més no necessita forn i podem fer amb l'ajuda dels més petits.

Ingredients

24 galetes allargades tipus melindros durs
4 ous super frescos (els utilitzarem crus)
100 gr. de sucre
125 ml. de cafè (pot ser descafeinat)
500 gr. de mascarpone
Xocolata en pols Valor
Una mica de licor Amaretto (jo no n'hi vaig posar, perquè hi havia nens, i també era molt bo)

Preparació

Preparem el cafè i el deixem refredar.



Separem els rovells de les clares. 


Batem els rovells amb el sucre fins que quedin ben espojosos. Incorporem el mascarpone. 


Batem les clares a punt de neu i les incorporem a la barreja de rovells, sucre i mascarpone amb molt de compte per tal que les clares no es baixin.

Anem sucant, un per un, els melindros en el cafè i els anem posant un al costat de l'altre en una plata que ha de ser suficientment fonda per posar-hi dues capes. Els posarem de manera que no es toquin perquè la crema de mascarpone pugui filtrar-se en els espais que quedin entre ells.


Cobrim els melindros amb la meitat de la crema de mascarpone i allisem.


A sobre de la crema de mascarpone col·loquem una altra capa de melindros. Aquest cop la disposarem en sentit perpendicular a la capa anterior. D'aquesta manera afegirem fermesa al postre a l'hora de fer-ne les porcions per servir-lo.


Acabarem amb una nova capa de crema de mascarpone. Guardem a la nevera al menys 4 hores.


Abans de servir espolsarem el cacau per sobre amb l'ajuda d'un colador petit.


Ben fred està espectacular.

Imprimir Imprimir la recepta

Una altra forma de prentació: en tarrina individual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada