dijous, 22 d’agost de 2013

Arròs amb sípia i verduretes


Marga Muñoz és una cuinera espectacular. Té un restaurant al carrer Saragossa de Barcelona, Florentina, que us he de recomenar si us agrada la cuina tradicional i de mercat. Aprofitant els desplaçaments per tota Espanya que havia de fer amb el seu marit per motius de feina, ha anat aprenent i recollint multitud receptes, moltes d'elles molt antigues i curioses. Es tracta d'un local petit, de poques taules on tot el que s'hi serveix ho ha cuinat la Marga personalment. El peix al forn, els guisats, els ous estrellats, tot el que passa per les màgiques mans d'aquesta dona es transforma en un plat inoblidable. 

Aquesta recepta l'he tret del seu llibre Recetas para mi madre. 

 

Ingredients
(per a 2 persones)

1 sípia amb la seva salsa
1 trocet de pebrot vermell
1 trocet de pebrot verd
1/2 ceba vermella
8 mongetes tendres
1 carxofa (no n'he posat perquè no en tenia)
1 gra d'all
una mica de julivert
1 tomàquet gros, ratllat
3 tacetes d'arròs
9 tacetes d'aigua
sal
oli d'oliva

Preparació


Netegem la sípia, la tallem a trocets, la salem i la fregim en una paella amb oli (jo vaig utilitzar una paella fonda).


Afegim les verdures tallades a quadradets petits, salem i sofregim fins que quedin toves. Afegim la salsa de la sípia, la deixem un parell de minuts.


Afegim el tomàquet ratllat, l'all i el julivert. Sofregim fins que estigui fet, uns cinc minuts i rectifiquem de sal.



Afegim l'arròs i donem unes quantes voltes per tal que es fregeixi una mica.


Pugem el foc al màxim i afegim l'aigua, que tindrem ja bullint. Remenem i deixem coure durant 15 minuts.


Quan hagin passat els 15 minuts apaguem el foc i tapem. Deixem reposar 5 minuts més i ja podem servir.



Imprimir Imprimir la recepta

1 comentari:

  1. Interesant. La meva tia fá servir una recepta molt similar que incorpora el garrofó, que es gairebé inevitable en qualsevol plat de arroç fet per un de Valencia.
    A més, per a la cocció utilitza brou, de verdures o peix.

    ResponElimina