dimecres, 2 de setembre del 2020

Amanida de plàtan mascle fregit vegana


Aquesta amanida no té massa secret. És molt senzilla de fer. Però la combianció de dolç i salat, i si us atreviu, el toc picant, és tan sorprenent, que acaba resultant molt més interessant, culinàriament, del que probablement mereix per l'esforç que requereix. A més és perfecta per aquests mesos de calor!

Ingredients

Enciam
2 tomàquets mitjans
2 pastanagues
1 cogombre
600g de llenties, fesolets o qualsevol altra llegum
Brots de soja
2 plàtans mascles
1 llima
2 cullerades de xarop d'atzavara
2 cullerades de salsa de soja
Oli 
Sal
Algunes herbes o llavors per decorar
Tabasco, per un toc picant, si es vol


Preparació

Fem l'amanida de llenties de manera usual. Tallem la verdura (en aquest cas tomàquet, pastanaga i cogombre; però també hi he posat a vegades mango, alvocat o ceba) i la barregem amb els llegums escollits. A part barregem els elements de la salsa: el suc de la llima, el xarop i la salsa de soja i ho aboquem a la mescla de lleguns i verdures, afegint-ne més si cal. A gust del consumidor es pot barrejar una mica de tabasco a aquesta mescla per donar-li un toc picant. Deixem l'amanida a la nevera perquè estigui tan freda com sigui possible.
Tallem els dos plàtans a rodanxes fines i el més grans possibles en quant a superfície. En una paella amb bastant oli els fregim, com si fossin patates, i els salem. En retirar-los els posem sobre paper de cuina per treure una mica de l'oli residual.
Muntem l'amanida sobre una capa d'enciam a sota del plat, i coronant-la amb els brots de soja i el plàtan fregit. Per últim tirem per sobre les llavors o herbes de la nostra elecció. A mi m'agrada utilitzar menta i llavors de sèsam.
 
 
No es pot demanar un plat més ràpid i fàcil i que resulti tan divertit de menjar. La combinació de l'amanida amb el plàtan fregit, que s'assembla a una patata fregida dolceta, és genial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada