dijous, 3 de setembre del 2020

Palak paneer vegà


Aprofitant un dia en què el papa no era a casa vaig fer un plat típic indi, veganitzat, amb un toc picant. En aquesta variació se substitueix el formatge indi, paneer, amb tofu. Què voleu que us digui: aquest tipus de plats, acompanyats amb arròs, m'encanten.

Ingredients
 
Pel tofu amb la crema d'espinacs
400-500g de tofu
Uns 250g d'espinacs
70g d'anacards prèviament remullats durant almenys 1h
300ml d'aigua
2 dents d'all
Un trosset de gingebre fresc
1 xili
2 tomàquets petits picats
Sal

Pel Masala
1 ceba mitjana picada
1 cullerada d'oli
1 culleradeta de comí
1 culleradeta de coriandre
1/4 culleradeta de cúrcuma
Sal
Pebre
1 culleradeta de garam masala (opcional)

Uns 300g d'arròs o el desitjat, per acompanyar
Llavors, coriandre o suc de llimona per decorar

Preparació
 
Tallem el tofu en cubs, i posem aigua a bullir. Quan arrenqui el bull hi tirem el tofu i el deixem 2 minuts. El retirem i l'escorrem immediatament.
En el mateix pot podem bullir els espinacs durant 2 minuts. En retirar-los els submergim o rentem en aigua freda i procurem extreure'n tot seguit el màxim volum d'aigua possible. Els deixem també a un costat.
Fem la salsa d'espinacs introduint-los a una batedora amb els anacards remullats i la resta d'ingredients de la salsa, amb el toc de sal al gust. Ho batem tot fins que tinguem una consistència homogènia i prou líquida.
Per fer el masala escalfem l'oli en una paella i hi tirem la ceba, fent-la una 5 minuts fins que estigui translúcida. Llavors hi tirem l'all picat i el cuinem durant un minut o dos més. Afegim ara les espècies, amb sal i pebre al gust. Ho deixem a la paella un últim minut, barrejant-ho tot bé. 
Baixem el foc a foc mig baix i hi aboquem la salsa d'espinacs. Ho deixem fent xup-xup uns 5 minuts, fins que la consistència sigui bastant espessa, i afegint aigua si la salsa queda massa seca. En aquest punt es pot afegir el garam masala, si es té. També hi tirem el tofu i el cuinem 2 o 3 minuts, barrejant-lo amb la salsa, fins que estigui calent. Rectifiquem de sal i pebre.
Servim la barreja al costat d'arròs (a mi, ja ho sabeu, m'agrada que sigui semi-integral).
Podem decorar el plat amb una mica de coriandre, algunes llavors o un rajolí de suc de llimona. 
 
 
Per llepar-se els dits! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada