dimecres, 9 de setembre del 2020

Pancakes senzilles veganes

 

Ja tenim unes pancakes veganes al blog, però aquestes, honestament, són millors: menys ingredients i més ràpides, i no perden en gust. En lloc de tenir xips de xocolata en la massa es fan més neutres, de manera que, de fet, es poden servir salades si es vol, amb uns toppings adients. 
La fotografia no és la més afavoridora, però la recepta val molt la pena. Es triga molt poc a fer aquestes pancakes i resulta un esmorzar que sembla de celebració.

Ingredients

Per la massa
180g de farina integral
1 1/2 gots de llet de soja
1 1/2 cullerades de llevat
Un polsim de sal
Oli
 
Possibles toppings
Fruita i crema de cacahuet
Fruita i crema de xocolata
Xarop d'atzavara
Salsa de fruites del bosc
Alvocat i tomàquet


Preparació

En un bol posem la farina, el llevat i la sal i ho barregem. Afegim la llet i remenem fins que ens quedi una massa amb una consistència òptima (prou líquida per abocar però amb una certa espessor).
Ho deixem reposar uns 5 minuts per tal que el llevat s'activi. 
Amb un pinzell o semblant pintem una paella amb una fina capa d'oli i posem un parell de cullerades de massa per pancake (si les volem de mida mitjana, amb aquestes quantitats en surten unes 16: 4 per cap). Esperem un parell de minuts fins que veiem bombolletes a la part de dalt de la pancake, i llavors la girem. Hauria d'haver adquirit un color beix, una mica torrat, per l'altra banda. 
Anem fent totes les pancakes fins que haguem acabat la massa, repintant la paella amb oli si cal. Les servim al nostre gust amb els toppings que volguem. Nosaltres les hem fetes dolces, amb plàtan i crema de cacahuet o amb plàtan i crema de xocolata. Ens agrada anar posant-ne una mica entre les capes de les pancakes i posar-ne més quantitat a dalt de tot.
 
Probablement no us equivocareu escolliu els ingredients que escolliu. Un dia volem provar de fer-les per sopar, salades. Alguna idea? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada