diumenge, 6 de setembre del 2020

Bowl de quinoa, hummus i albergínia vegà


Aquest plat és ridículament senzill, però el fet que sigui tan variat el fa molt suculent i molt pràctic per tenir sobres a la nevera de cada una de les seves parts. Pot ser interessant i aprofitant fer més hummus o més amanida de quinoa i guardar-ho per un altre àpat.

Ingredients

 Per l'amanida de quinoa
200g de quinoa
Un pot de tomàquets secs
Alfàbrega
Olives negres
Oli
Sal
 
Per l'hummus de pebrot vermell
250 gr. de cigrons cuits
1/2 pebrot vermell
1 cullerada sopera de tahini
1 gra d'all
 el suc de 1/2 llimona
oli d'oliva
sal
1/2 culleradeta de comí
1/2 culleradeta de pebre vermell
uns quants pinyons
 
Albergínies al forn
2 albergínies
Xarop d'atzavara
Salsa de soja
Vinagre d'arròs 
Miso
Oli
Sal 

Amanida al gust per acompanyar


Preparació

Fem tots els components del plat per separat. Amb aquestes quantitats surten quatre plats, com sempre. Pels que no vulguin albergínia, amb carbassó també queda bé. 

Per l'amanida de quinoa, bullim aquesta després de passar-la per aigua, per treure'n el regust amarg. Normalment triga al voltant dels 15 minuts, fins que els grans s'hagin obert. Mentrestant tallem els tomàquets secs, les olives negres i l'alfàbrega. Llavors ho posem tot en un bol, ho amanim amb oli i sal i ho deixem a la nevera. Val la pena que estigui fresqueta.
 
Per l'hummus primer posem el pebrot vermell al forn, a gratinar, fins que estigui cuit i torrat. Amb el nostre forn no calen més de 5 minuts. Llavors fem l'hummus de la manera usual (podeu mirar aquesta recepta del blog), afegint el pebrot vermell a la batedora. 
 
Per l'albergínia al forn fem el mateix que aquí: la posem a gratinar i al treure-la la banyem en la salsa de soja, xarop d'atzavara, mirim i miso.  
 
Fem l'amanida per acompanyar, si volem, i ho servim tot en un plat combinat. Fresquet, gustós, amb un toc exòtic: definitivament deliciós! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada