dimecres, 24 de juliol de 2013

Hummus



Salsa o acompanyament per execl·lència de la cuina àrab que a casa nostre hem adoptat molt gustosament. Una delícia mediterrània que s'adapta perfectament al gust de la nostra cuina ja que ens presenta d'una forma original un ingredient, els digrons cuits, al qual estem molt acostumats. 

Ingredients

250 gr. de cigrons cuits
1 cullerada sopera de tahini
1 gra d'all
 el suc de 1/2 llimona
oli d'oliva
sal
1/2 culleradeta de comí
1/2 culleradeta de pebre vermell
uns quants pinyons

Preparació

Xafem l'all amb una mica de sal en el morter. L'afegim als cigrons i triturem amb la batedora o en la thermomix amb el tahini, el suc de llimona, l'oli, la sal, el comí, el pebre vermell i  una mica d'aigua. Si queda massa espès hi afegim aigua de mica en mica fins obtenir una crema fina però consistent.

Ho posem una estona a la nevera.

El presentem en un plat amb un rajolí d'oli, un polsim de pebre vermell i uns quants pinyons.



Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada