dissabte, 20 de juliol del 2013

Fricandó



Aquesta és una recepta molt clàssica, que tots hem menjat a casa de l'àvia o a la fonda. A mi m'agrada molt fer-la perquè sempre surt bé i a més cundeix molt, així que és molt pràctica quan tenim convidats a dinar. Les quantitats que he indicat, acompanyades d'un un puré de patates dónen de menjar a mitja dotzena d'adolescents afamats.
Ingredients

750 gr. de carn de vedella tallada molt primeta
1 ceba grossa
un grapat de bolets secs, moixernons o ceps
3 o 4 tomàquets madurs
una mica de farina
50 ml. de xerès
oli
sal
pebre
Preparació



Salpebrem la carn, l'enfarinem i la fregim en una cassola gran amb oli. L'anem reservant en un plat a part.



Tallem la ceba en juliana, la salem lleugerament i la sofregim en el mateix oli, a foc ben baixet durant aproximadament 20 minuts.



Afegim el xerès (jo no en tenia i hi vaig posar vermut) i els bolets escorreguts de l'aigua de remull. Deixem que s'evapori l'alcohol.



Afegim el tomàquet ratllat i sofregim 10 minuts més.
Incorporem la carn que teniem reservada i afegim aigua tèbia fins que cobreixi.
Ho deixem al foc ben baixet aproximadament 1 hora.



A mitja cocció probarem i, si cal, rectificarem de sal.



Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada