dimarts, 9 de juliol de 2013

Crema freda de llenties amb poma i curri

Una crema nutritiva i refrescant, de sabor sorprenent. Per als amants del curri.

Ingredients

1 ceba grossa
1 all
1 poma golden
400 gr. de llenties cuites
1 culleradeta de curri (o més si ens agrada molt)
500 ml. de caldo vegetal, o d'aigua
100 ml de crema de llet
Un rajolí de llet semidesnatada
Sal
Oli
Pebre

Preparació

Tallem petita la ceba i la sofregim en una cassola amb oli. Afegim l'all també tallat petit i de seguida la poma tallada a trocets. Sofregim tot i hi posem el pebre i el curri. Barregem bé i sofregim uns instants.

Afegim les llenties i el caldo o l'aigua i la sal i fem bullir cinc minuts. No cal que bulli més perquè les llenties ja estàn cuites.

Triturem molt bé i si volem la crema més fina la passem pel xino.

Afegim la crema de llet, barregem i rectifiquem de sal.

Reservem a la nevera al menys tres o quatre hores.

Les cremes de llegums s'espesseixen molt quan fa una eston que estan fetes. A l'hora de servir, si veiem que està massa espessa li afegirem una mica de llet semidesnatada freda.

La presentem amb una mica de pa fregit, unes avellanes trossejades, ceba cruixent...la imaginació és lliure!



Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada