dimarts, 2 de juliol de 2013

Crema d'avocat i carbassó



M'agraden les cremes de verdures perque són fàcils de fer i admeten moltes variacions: diferents ingredients, diferentes textures, diferentes guarnicions. Aquesta és d'avocats i carbassons i nosaltres l'hem menjat ben freda. La recepta l'he trobat a El Comidista, però les quantitas que hi suggereix per a quatre, jo les reduiria a la meitat.

Ingredients

 1 avocat
 1 carbassó
 1 ceba petita
 100 gr. de iogur grec
300 ml. de caldo vegetal o de pollastre
 oli
 bitxo, peperoncino o algun altre picant
 sal
 pebre

Preparació

Pelem la ceba, la tallem en quatre i la triturarem una mica en el got de la thermomix. Afegim el carbassó tallat en rodanxes fines (no m'agrada triturar el carbassó en la thermomix perquè em fa l'efecte que queda una mica xafat).

Programem 6 minuts, a temperatura 90 i velocitat 1 1/2.

Afegim el caldo (de pollastre, de verdures o mitja pastilla de caldo concentrat diluida en aigua) i tornem a programar 6 minuts temperatura 90 velocitat 1 1/2.

Afegim l'avocat pelat, el iogur, sal, pebre, el peperoncino i una mica d'oli i triturem a velocitat 5-7-9 fins que tinguem una crema fina.

Servim calenta o freda, amb la guarnició que més ens agradi: ou dur ratllat, pernil, formatge, una fruits secs...

Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada