dimecres, 3 de juliol del 2013

Arròs cremós amb pop i gambes




La inspiració per a aquest arròs prové del blog els fogons del pare, que és un dels que visito sovint, tot i que he canviat algunes cosetes per adaptar-lo més al nostre gust. El resultat ha estat un èxit.

Ingredients


8 gambes
1 ceba mitjana
1 gra d'all
2 potes de pop ja cuites
200 ml. de vi blanc sec
300 gr. d'arròs bomba
una culleradeta de pebre vermell de la Vera
1 l. de caldo vegetal

Preparació



En una cassola amb oli fregim les gambes, volta i volta. Les reservem.


Tallem la ceba petita, la salem i la sofregim en el mateix oli. Quan sigui cuita afegim un gra d'all tallat petit i deixem que es fregeixi una mica.


Quan l'all comenci a desprendre olor (no l'hem de deixar fregir massa perquè es farà amargant), afegim el pop a tallets. Li donem unes voltes perquè es barregin la ceba i el pop.  


Remenem una mica i hi aboquem el vi.


Ho deixem 5 minuts al foc perquè s'evapori l'alcohol i hi tirem l'arròs fins que veiem que es fa transparent.



Afegim el pebre vermell de la Vera. Sofregim uns minuts  i afegim, poc a poc, el caldo que tindrem calent.


Hem d'anar afegint el caldo mica en mica i remenant sovint per tal que l'arròs deixi anar el midó.


Al cap de quinze minuts afegirem les gambes que teniem reservades. Tornem a remenar.

A mitja cocció tastarem i si cal afegirem una mica de sal.



Al cap de dos o tres minuts apaguem el foc i deixem reposar cinc minuts més.


Servim acompanyat d'un vi blanc sec molt fred.


Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada