dissabte, 5 de setembre del 2020

Magdalenes de fruites del bosc veganes

 

Ho reconec: tinc una debilitat per la xocolata. Si em portes a un restaurant o una pastisseria, segurament escolliré un dolç que en porti. Però, per no dur-ne, aquestes magdalenes em van enamorar. Podria escollir-les, algun dia, per sobre d'algun dolç de cacau. I això és dir molt.

Ingredients

130g de farina
1 culleradeta generosa de llevat
Un polsim de sal
60g de sucre morè
Mig got de llet vegetal
40g d'oli suau
1/2 culleradeta d'extrcte de vainilla
1 got de fruits del bosc congelats
 

Preparació

Precalentem el forn a 180ºC.
Afegim la farina tamissada, el llevat i la sal a un bol. En un altre bol barregem els ingredients humits: la llet,  el sucre, l'oli i la vainilla, fins que els grans més grans del sucre estiguin més desfets. Aprofito per comentar que a mi no m'agraden les coses molt dolces; potser per alguns de vosaltres pujar la quantitat de sucre a 70 o 80g és bona idea.
Aboquem la barreja humida a la seca, i ho remenem una mica, però no massa. Si barregem massa la farina les magdalenes queden menys esponjoses.
Afegim ara les fruites del bosc, i les incorporem a la massa.
Posem una mica de massa en petits motlles de magdalenes, més o menys fins la meitat. Anem amb compte, si cal, d'untar-los d'algun tipus d'oli vegetal perquè no s'enganxin. 
Amb aquestes quantitats ens en van sortir nou, a nosaltres. Si es vol es pot afegir una mica de sucre a sobre de tot per tenir un toc cruixent extra, o algunes fruites del bosc estratègiques a nivell estètic.
Introduïm les magdalenes al forn durant 30 minuts. Quan estiguin llestes, i vegem que estan fetes amb un escuradents o ganivet, les traiem del forn i deixem refredar fins a temperatura ambient.
 
 
 
Si voleu fer alguna variació i canviar la fruita per xocolata, o afegir-hi nous, segur que també queda bo. Nosaltres no ho hem provat, ens encanten així!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada