dilluns, 7 de setembre del 2020

Sopar de bolets especiats, arròs i bok choi vegà

 


Aquest plat és ideal per quan es vol fer un sopar ràpid: en 15 minuts està llest. No és sorprenent però és ben bo i segur que agrada a tothom.

Ingredients

320g d'arròs integral
2 plates de bolets grans (recomanem gírgoles o semblants)
2 caps de bok choi
Un grapat d'espàrrecs
1 llima
Salsa de soja
Xarop d'atzavara
Pebre vermell
Oli
Sal
Pebre negre
Llavors de sèsam

Preparació

Posem a bullir l'arròs en una cassola o màquina d'arròs. 
Mentrestant rentem els bolets i la verdura. Tallem aquesta última en trossos comestibles. 
En una paella amb oli ben calent posem els bolets. Prenem una paella lleugerament més petita i la col·loquem a sobre, aplanant els bolets. Els deixem a foc alt durant 4 minuts. Llavors traiem la paella, els donem la volta i la tornem a posar, deixanr-ho 4 minuts més. En aquest moment tirem les espècies: pebre vermell, pebre negre i sal (podeu ser originals i provar altres combinacions: si teniu pols de cinc espècies xineses seria perfecte), remenem perquè quedi tot ben impregnat i baixem el foc a foc baix. Posem la paella a sobre altra cop i ho deixem coent-se 12 minuts. 
Aprofitem per posar oli a una altra paella i passar-hi la col xinesa (bok choi) i els espàrrecs. Quan estiguin prou fets hi tirem la salsa de soja i el xarop d'atzavara.
Els bolets haurien de quedar torrats i carnosos.
Servim l'arròs en una muntanyeta i uns quants bolets i verdura al voltant. Aprofitem el suc dels bolets com a salsa per sobre de l'arròs. Podem decorar la verdura amb alguna llavor de sèsam, i culminar el plat amb un raig de suc de llima. 
 
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada