dimarts, 8 de setembre del 2020

Tacos de tofu i verduretes vegans

Un sopar d'estil mexicà ben divertit que es pot fer en 30 minuts o menys. Un mai es pot equivocar posant guacamole al mig de la taula!


Ingredients

12 tortitas per a tacos petites
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 carbassó
400g tofu
"Sazonador para fajitas" o, en el seu defecte, espècies variades (pebre vermell, pebre negre, caiena)
2 alvocats
2 tomàquets mitjans
1 ceba petita
1/2 llimona
Tabasco
Un paquet de "nachos" per acompanyar
Oli
Sal 
Pebre


Preparació

Comencem amb el guacamole. Tallem els alvocats en cubs i els posem en un bol. Procedim a xafar-los, deixant algun trosset sencer. Tallem els dos tomàquets en trossets petits, així com la ceba, i ho afegim a la mescla. Exprimim el suc de la mitja llimona en el bol i hi tirem també unes gotes de tabasco. Salpimentem al gust. Ho barregem tot bé i reservem el guacamole a la nevera.
Tallem el tofu en cubs i la verdura a trossets petits. En una paella amb l'oli calent i a foc alt tirem els pebrots, i uns minuts després el carbassó. Quan estigui quasi a punt tirem el tofu, ho barregem tot i hi tirem les espècies escollides. Ho deixem un parell de minuts fins que notem l'aroma intens. Rectifiquem de sal i pebre.
Muntem els tacos posant una fina capa de guacamole a sota i una bona cullerada del saltejat a sobre. Amb aquestes quantitats surten 3 tacos per persona. Per sopar, aquests tacos juntament amb els "nachos" i el guacamole sobrant al mig per compartir no us deixaran amb gana.
 
 
I si afegiu una ampolla de cervesa Desperados per completar? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada