dissabte, 10 de maig de 2014

Coca de poma amb ametlles


Ingredients

- 3 ous
- 150 gr. de sucre
- 100 gr. de mantega
- 1 i 1/2 pomes golden
- 150 gr. de farina
- 1 sobre de llevat
- 1 polsim de sal
- 2 cullerades de melmelada
- un grapat d'ametlles crues en bastonets o laminades

Preparació

Posem la papallona a les ganivetes. Posem al got els ous  i el sucre i programem 10 minuts, sense temperatura, velocitat 3 i 1/2
Amb molt de compte i sense passar-nos de temps, fonem la mantega en el microones i l'afegim al got.  Barregem 10 segons velocitat 1 1/2.
Afegim la farina, el llevat i la sal i programem 10 segons velocitat 2 1/2.
Ratllem 3/4 parts d'una de les pomes i l'afegim a la massa. Barregem a ma amb l'ajuda de l'espàtula.

Posem la massa en el motlle que haurem preparat amb mantega i un cercle de paper vegetal al fons.

Tallem la resta de poma (3/4 més) a filets i els anem col·locant en cercle fins a cobrir la massa deixant un `petit cercle buit al centre, que omplirem amb ametlles. També omplirem amb ametlles els foradets que ens han quedat entre els filets de poma i les parets del motlle. Introduim el motlle al forn a 180º durant 35-40 minuts.

Desmotllem la coca i la deixem refredar.

Per glassejar la coca barregem dues cullerades de melmelada (de préssec, albercoc, mango, pruna...) amb una cullerada d'aigua, escalfem la barreja al microones i l'escampem per sobre la coca amb un pinzell.


Una altra versió podria ser aquesta, no posar gens de poma a sobre i cobrir-la tota d'ametlles.





Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada