dimecres, 14 de maig del 2014

Pa de pessic genovès



Aquest és el pa de pessic que serveix de base per a tots els pastissos, fet amb ous, sucre i farina, sense llevat, suau, flonjo i ben pla, per aconseguir els pastissos més professionals. He de dir que aconseguir la proporció adequada dels ingredients m'ha costat moltes hores de navegar per internet buscant diferents recepte, i molts assajos frustats. Finalment, però crec que he arribat a la fòrmula màgica d'un pa de pessic suau i esponjós.

Ingredients

En funció de com vulguem el pastís de gran, haurem de fer el pa de pessic genovès amb més o menys ous. El de la foto, per exemple, que va servir per fer un pastís de mouse de xocolata amb un motlle de 18 cm, el vaig fer amb 3 ous. Però, per cada ou, la proporció dels ingredients serà la següent:

1 ou
25 gr. de farina de reposteria
25 gr. de sucre
un posim de sal
una mica de mantega pel motlle

Preparació

Posem la papallona a les ganivetes i batem els ous amb el sucre 10 minuts a velocitat 3 i 1/2. Veurem que la barreja queda de color groc claret i molt esponjosa.

Afegim la farina, i en aquest punt hem d'anar molt en compte per tal de no fer baixar el volum aconseguit en batre els ous amb el sucre. Per això a l'hora d'afegir la farina ho farem tamissant-la i en tres cops: afegim la tercera part a través del tamissador o colador i accionem la thermomix solament una fracció de segon, repetim aquesta acció dues vegades més fins acabar la farina.

Acabem d'incorporar la farina amb l'ajuda d'una espàtula i aboquem la barreja en un motlle que pot ser desmotllable o no, folrat amb paper sulfuritzat i pintat amb mantega.

Introduim el motlle al forn a 180º durant 15-20 minuts (en funció, es clar, de la quantitat de massa que haguem fet), o fins que punxant amb un ganivet, aquest surti sec.


Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada