dimarts, 20 de maig del 2014

Pastís de mouse de xocolata



Ingredients

1 pa de pessic genovès, partit per la meitat

per la mouse:
150 gr. de xocolata fondant
65 gr. de mantega
2 rovells d'ou
5 clares d'ou
35 gr. de sucre
160 gr. de nata muntada
un polsim de xocolata en pols Valor

Preparació

Per fer la mouse, fonem la xocolata en un bol de vidre en el microones amb molt de compte, en intevals d'un minuts o menys per tal que no es cremi. Quan gairebé estigui fos afegirem la mantega i acabarem de fondre-ho. Treiem el bol del microones i remem fins acabar d'unificar la temperatura i igualar la barreja.

Incorporem els rovells i barregem bé.

Muntem les clares amb el sucre. En la thermomix ho farem amb la papallona, sense temperatura, 2 minuts (escassos) velocitat 3 i 1/2.

Incorporem les clares a punt de neu a la barreja de xocolata, mantega i rovells. Per fer això utilitzarem una espàtula i ho farem amb moviments envolvents procurant que les clares no baixin de volum.

Afegim la nata muntada i l'anem incorporant de la mateixa manera que ho hem fet amb les clares, fins obtenir una emulsió homogènia.


En el fons d'un motlle de 18 cm. posem un disc de pa de pessic genovès que haurem obtingut havent tallat longitudinalment un pa de pessic genovès sencer. L'altra meitat ens pot servir per un altre pastís, que si no fem immediatament podem guardar ben embolicat amb film de plàstic en el congelador. Aquest disc haurà d'entrar en el motlle de manera que no estigui just, sinó que sobri una mica d'espai a tot el voltant. Si cal retallarem una mica el contorn del disc.


Aboquem la mouse de xocolata dins del motlle, per sobre del pa de pessic procurant que aquesta s'introdueixi en els espais que queden entre el pa de pessic i el motlle. Quan tinguem tota la mouse en el motlle piquem amb aquest sobre el marbre per tal que baixi fins al fons i no quedin bombolles d'aire. Igualem la superfície amb un ganivet o amb una espàtula i l'introduim en el congelador al menys 2 hores.

Si fa més estona (o dies) que el tenim al congelador el treurem mitja hora abans de menjar-lo.

A l'hora de presentar passarem un ganivet pel voltant del motlle, l'obrirem i el passarem amb compte a la plata de servir. Espolsem per sobre, amb un colador, una mica de xocolata en pols.

http://blogs.elpais.com/el-comidista/2013/08/receta-ensalada-de-melon-queso-feta-y-almendras.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada