dimecres, 3 d’abril de 2013

Cinnamon Rolls (rotllets de canyella)


Ingredients

Pels rotllets:
- 200 ml llet
- 2 ous + 1 per pintar la massa
- 70 gr. mantega
- un polsim de sal
- 50 gr. sucre
- 300 gr. farina de força
- 250 gr. farina normal
- 20 gr. llevat de forner

Pel farcit:
- 50 gr. mantega
- 150 gr. sucre morè
- 2 cullerades canyella


Preparació


Amb Thermomix (recepta del blog "Corazón de almíbar")

Posar la llet i la mantega en el vas i programar 3 minuts a 37º, vel 1. Afegir el llevat i disoldre a velt 6.

Afegir el sucre, la farina, la sal i barrejar 3-5-7. Programar 3 min. vel. espiga, parar la màquina i deixar reposar 10 min. Afegir els ous pel bocal i programar una altra vegada vel. espiga 3 min. Deixar fermentar dins el vas tapat amb un drap durant una hora aproximadament, o fins que dobli el seu volum.

Enfarinar una superfície de treball i treure la bola del vas, estirar-la amb un corró donant-li forma d'un rectangle d'1/2 cm. de gruix. Fondre la mantega i pintar la part superior del rectangle amb un pinzell. Barrejar el sucre i la canyella i escampar-ho per sobre.



Enrotllar el rectangle com si fos un braç de gitano i tallar-ne rodanxes d'uns 2 cm.



 Posar les rodanxes dins d'un motlle, preferentment desmuntable, sense que es toquin entre elles perquè tornaràn a crèixer. Deixar que tornin a fermentar uns 30 minuts o fins que doblin el seu volum.



Un cop els rotllos han fermentat els pintem amb ou batut i els espolsem amb més sucre i canyella. Els posem al forn a 180º uns 15 minuts o fins que quedin daurants.


Amb aquestes quantitats surten un parell de moltlles rodons grossos, o bé un motlle gros i diversos rotllets individuals.


Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada