dimecres, 3 d’abril del 2013

Bacallà amb pebrot i tomàquet i truita amb trampa





Ingredients

- 4 lloms de bacallà
- farina
- oli d’oliva
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell o verd
- tomaquet ratllat

Per la truita amb trampa:
- 3 ous
- Pa sec

Preparació

El bacallà s’ha de dessalar durant 3 dies a la nevera sense canviar l’aigua, i al tercer dia, canviant l’aigua 3 cops.

Un cop dessalat el bacallà, s’escorre i s’aixuga. S’enfarina i es fregeix en abundant oli, no massa calent ni massa estona: el bacallà massa cuit queda sec i no val res. Un cop fregit es retira.

En el mateix oli, o en oli net si s’ha embrutat massa amb la farina es sofregeix la ceba tallada petita un parell de minuts, i el pebrot també tallat petit, fins que sigui tovet. S’afegeix el tomàquet i es fregeix uns minuts.

Es posa el bacallà dins la salsa i es deixa que faci xup xup 10-15 minuts.

Es baten els ous i s’hi afegeix el pa sec que s’haurà remullat i escorregut molt bé. Es fa una truita rodona, crueta de dintre i es posa a la cassola, a sobre del bacallà. Es deixa 5 minuts més perquè s'acabi de fer la truita.

Aquesta recepta és típica de Divendres Sant i me l’ha cedit gentilment el Santi Baró que l’ha heredat del seu pare i de la família de Reus.

La truita amb trampa o truita de pobre es feia temps enrera per allargar el tall. Era una manera econòmica d’omplir la panxa de molta colla. Tot i que ara tenim més recursos (o no!), és una recepta curiosa que val la pena rescatar.




Imprimir Imprimir l'article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada