dissabte, 20 d’abril del 2013

Pastís d'arròs




Aquest deliciós pastís és típic de les cafeteries de Bilbao, i curiosament no porta arròs a pesar del seu nom. Té la seva versió individual que incorpora una tartaleta de pasta de full. Quan es fa amb motllo gran la pasta és una mica més consistent i no cal posar-hi la pasta de full.

Nosaltres els vam descobrir fa dos estius a Palencia. Els feien les monges de clausura del convent de Santa Clara a Aguilar de Campoo i allà ens tenien cada tarda a l'hora de berenar!



Ingredients

- 2 ous
- 125 gr. de sucre
- 125 gr. de mantega
- 125 gr. de farina
- 500 gr. de llet
- 1 fulla de pasta de full (per als pastissets individuals)

Preparació

Escalfar el forn a 180º


Barrejem tots els ingredients amb la batedora . Ho posem en un motlle en el que haurem posat un disc de paper vegetal i haurem pinzellat amb mantega si fem un sól pastís gran. En el cas que fem pastissets individuals utilitzarem motlles per a magdalenes. Tallarem discs de pasta de full una mica més grans que els motllos i els els cobrirem amb ells, tal com es veu a la foto.

Ho introduim en el forn uns 30 minuts (menys si es tracta de pastissets individuals) o fins que veiem que la massa ha cuallat i està daurada.


Així que els treiem del forn hauràn pujat bastant.


Però al cap d'uns minuts la massa haurà baixat.
Esperem un parell de minuts i els posem a sobre d'una reixeta per tal que es refredin.





Imprimir Imprimir l'article 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada