dijous, 11 d’abril del 2013

Amanida de roquefort a la manera de Jamie Oliver







 Ingredients

- Diverses classes d'enciam. 
- 2 talls gruixuts de cansalada fumada (millor que sigui tendra)
- 2 llesques de pa de pagès
- unes quantes nous
- 1 troç de formatge roquefort
- mostassa de Dijon
- oli d’oliva
- vinagre
- sal

Preparació


Posem l'enciam en una plata ben gran i fonda. Aquesta amanida si no és feta de grans proporcions no tindrà l'aspecte d'una recepta de Jamie Oliver.

En una paella posem una mica d'oli i hi fregin la cansalada tallada a daus grans. Han de quedar ben fregidets. Quan la cansalada estigui a mig fer afegim el pa tallat de la mateixa manera. La idea és que el pa es fregeixi amb l'oli de la cansalada. Si la cansalada no és prou tendra no deixarà anar prou oli, llavors n'haurem d'afegir una mica. Ja sé que aquesta amanida és hipercalòrica, però està boníssima, i de tant en tant ens hem de donar un gust, així que descartem els sentiments de culpa i continuem amb la recepta.

Quan la cansalada i el pa estiguin fregits els aboquem directament de la paella sobre l'enciam i afegim les nous que haurem tallat menudes.

A part barregem una cullerada de mostassa, un rajolinet de vinagre i 5 o 6 cullerades d'oli, una mica de sal i un polsim de pebre. Ho podem batre en un bol amb el batedor de baretes o ho podem posar tot en un pot de vidre, tapar-lo i sacsejar fins que estigui tot ben emulsionat.

Aboquem aquesta barreja sobre l'amanida i ho barregem tot molt bé amb dues culleres o millor encara amb les mans (Jamie Olivier, sens dubte ho faria així).

Per acabar tallem trocets de roquefort i els repartim per damunt. 





Imprimir Imprimir l'article

2 comentaris:

  1. Huummmm, té molt bona pinta, intentare fer-la

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies carinyo pel teu afectuós comentari, i per ser la primera persona que em deixa alguna cosa escrita en aquest blog al qual HE CONVIDAT INCLÚS LES MEVES CUNYADES. Per ser la primera tens premi: un cafè!

      Elimina